Reiki ger en mjuk, djupavslappnande känsla. Tillståndet är mycket behagligt och många somnar. Något som vanligtvis förknippas med Reiki är utövarens varma händer.

Under Reikibehandling upplever många värme och ”att det pirrar”. Värmen kommer från Reikiutövarens varma händer och fortplantar sig genom kroppen. Kroppens energi flödar genom energibanor som finns över hela kroppen. Det gör att man kan känna värme i fötterna trots att utövaren håller sina händer på axlarna.

Under Reikibehandling upplever klienten en djup avslappning och ett behagligt lugn. Det är inte ovanligt att klienten somnar till en stund under behandlingen, vilket inte påverkar Reikin att gå dit den behövs.

Hur Reikienergin ska användas bestämmer klientens egen kropp. Av den anledningen säger vi att Reiki prioriteringsläker. Energin går till det som klienten har störst behov av att få hjälp med för tillfället. Generellt läker nyss uppkomna skador snabbare än gamla skador.

reiki-krona-hals
Reiki är kraftfull och djupt avslappnande på samma gång.

Hur går en Reikibehandling till?

Under en Reikibehandling ligger klienten på en behandlingsbänk. Om man inte har tillgång till en bänk, eller om klienten av någon anledning inte kan ligga ner, kan behandlingen även utföras när man sitter på en stol. Klienten är alltid fullt påklädd.

Reikiutövaren lägger händerna på olika punkter på klientens kropp (eller håller dem strax ovanför), antingen enligt ett standardschema eller nichade efter klientens behov. Vanligtvis börjar man med huvudet och kroppens framsida, för att fortsätta till baksidan från skuldrorna och ner till fötterna. En normal behandling tar cirka en timme. Ofta upplever även Reikiutövaren saker under behandlingen, som exempelvis intensiv värme, pirrningar, stickningar och pulseringar när händerna läggs på olika positioner på klientens kropp. Reiki kan även skickas på distans.

Efter behandlingen följer ofta ett kortare samtal om både klientens och Reikiutövarens upplevelse, vilka kan vägleda klienten i vidare bearbetning av tankar och känslor som kommit upp i samband med behandlingen. Utövare som är medlemmar i Förenade Reikiförbundet har tystnadsplikt.