Helande händer har alltid varit en del av vår omsorg till varandra. Instinkten att lägga sin hand över det som gör ont är naturlig. Undersköterskor vet att en orolig patient blir lugnare när någon tar sig tid att sitta intill och hålla handen.

Alla människor har en energi. Denna energi kan vi (både medvetet och omedvetet) ge till andra. Med Reiki får vi tillgång till mer mängd livsenergi. Energin ökar dessutom när vi behöver den som mest. Många Reikiutövare berättar att deras helande händer hettar när de befinner sig i närheten av personer som behöver mer mängd energi.

Som healer arbetar man traditionellt genom bön och genom visualiseringar. Många gånger använder man sin egen energi för att läka andra. Detta har varit en resursmässig flaskhals då flera healers tömt sig på energi. Många har slutat ge healing av just denna anledning. Energin har inte räckt till.

Reiki är en teknik som fullständigt förändrat spelreglerna

När man lär sig Reiki får man en Reikikanal initierad i sin energikropp genom vilken ren livsenergi flödar tjugofyra timmar om dygnet. Man arbetar inte längre med sin egen energi. Istället kopplar man upp sig till universums outsinliga källa.  Läs mer om Reikiinitieringen i Kraft genom Reiki av Paula Horan.  

reiki-panna-brost
Genom Reikiinitieringen kommer Reikiutövaren i kontakt med en outsinlig källa av ren livsenergi.

Du får energi samtidigt som du ger energi 

Med Reiki är det så finurligt att man får energi samtidigt som man ger energi. När en undersköterska håller en patients hand blir både hon och patienten påfylld av energi. Detta gör att sköterskan får en vitaliserande paus i sitt arbete, så att hon blir gladare, lugnare och kan fortsätta utföra sitt arbete på ett omsorgsfullt sätt – samtidigt som energin ger patienten läkning.

Utbildningen sätter igång energin

En Reikiutbildning är inte en utbildning till att bli terapeut. Reikiutbildningen är till för att länka en samman med den outsinliga källan så att kroppens energi ständigt förnyar sig, vilket i sin tur innebär att man inte blir dränerad när man ger energi till andra människor. En Reikiutbildning blir alltså ett komplement till de redan välkända terapimetoder som redan finns på marknaden.

De flesta som går Reikiutbildning arbetar med människor i någon form, eller har mycket inom sig som de behöver hela.