Första Reikiforsknings-konferensen i Sverige

Reiki

Onsdag 24:e november anordnade Förenade Reikiförbundet den första Reikiforsknings-konferensen i Sverige. Det var ett digitalt event med två föreläsningar, mingel i grupper om fyra i break-out-rooms och förstås, i och med att det var en Reikikonferens, så skickade vi Reiki och lyssnade på 7-7-7.

Intresset var stort. Hela 46 personer var anmälda. I slutändan var det ett trettiotal som närvarade.

Den ena föreläsningen var förinspelad (och visades oredigerad). I den berättade arbetsterapeut Anna Frischt om vad som sker bakom forsknings-kulisserna.

Hon berättade om

  • Utmaningar med finansieringar (bara 8% av de anslag som sökes godkänns)
  • Fördelen med att arbete tvärvetenskapligt, men också de utmaningar som uppstår när människor med olika bakgrund (som ser på saker med olika glasögon) ska samarbeta
  • Forskning är väldigt tidskrävande
  • Att det vanligaste sättet att berätta om de senaste forskningsresultaten är att tala på konferenser

Sedan lyssnade vi på vår utvecklingssamordnare Ellinor Häggström som fördjupade sig i två av de artiklar som ligger länkade i vår hemsida. Vi trodde inte det vi såg. En av dem kan du läsa om här i detta blogginlägg: Är det möjligt att må bättre och bättre under kemoterapi?

Nästa konferens blir digital den också. Boka redan nu in 23/11 2022 kl 18-20. Årsmötet blir som vanligt i vår. Vi håller till i Falun 14-15 maj.

Lämna ett svar