Reikiträff i Helsingborg

En solig söndag i oktober är vi på väg för att vara med på en Reikiträff anordnad av Katarina Andersson som driver Visdomsboden. Och denna söndag hamnade vi på Sofiero gård utanför Helsingborg.

Katarina kom i kontakt med Reiki för snart 6 år då hon gick sin första kurs hos Hanne Svensson. Utan att själv ha provat Reiki tidigare blev det en fin upplevelse att få vara del av något större. Sen gick det fort och 3 månade senare var Katarina Reiki Master Usui Shiki Ryoho. Förutom behandlingar och kurser arbetar Katarina nu som mindfulnessinstruktör, medium, Life Holistic Coach och har i år också blivit YinYoga instruktör. Hon arbetar även med kristaller.

Eftermiddagen flöt på med trevliga samtal runt fikabordet där vi berättade lite om oss själv och våra upplevelser av Reikin. Vi var 8 glada deltagare. Representanter från Reikiförbundet informerade lite om deras arbete och svarade på frågor som dök upp bl.a. en viktig som rör försäkringen. Reikiförbundet har en ansvarsförsäkring till ett förmånligt pris för sina medlemmar.

Katarina höll en meditation innan vi gav varandra Reiki innan träffen avslutades. Det är många som vill starta upp en grupp i Skåne och Blekinge, ett nätverk där vi träffas med regelbundna träffar på olika ställe. Tanken bakom är att ingen ska känna sig ensam i sitt utövande, alla behöver möta likasinnade och utbyta erfarenheter. Men framför allt fylla på sin egen depå med energi och oavsett inriktning på Reiki arbetar vi med samma energi, den universella livsenergin. Ingen är bättre än den andre, det viktigaste är att arbeta med den Reiki som utövaren känner är rätt för denna.

Det startades en Messengergrupp med namnet ”Reikiträff Skånegruppen” där information om var nästa träff ska vara och andra frågor som kan komma upp.

 

Vid pennan Katarina Andersson & Kerstin Olsson

Lämna ett svar