Digitala Reikiträffar – funkar det? – del 5

Reiki

Artikelserien Bedriva-Reikimottagning ges ut unikt för Reikiförbundets medlemmar. Projektledare: Anna-Sofia Giese Vesterlund

Vissa har kört dem länge. Andra har inte provat än. Det borde funka, för det går ju att skicka Reiki på distans. Många blir förvånade över resultaten. 

Har du testat digitala Reikiträffar? Det är när ett antal personer träffas i ett virtuellt rum (Zoom, teams, Facebook eller liknande) för att byta erfarenheter och ge varandra distansreiki.

I denna artikel får du träffa två medlemmar som testat Reiki i det digitala rummet.

Kerstin Olsson, En avkoppling i vardagen, berättar:

Det började med Reikiskick…

Personligen kände jag mig så ensam i denna pandemi och frågade om vi inte kunde sända Reiki till varandra på distans någon kväll. Så blev det och det blev mycket uppskattat. Skicken fortsatte hela hösten. Vi sände 10 min var, med 5 minuters mellanrum.

Vilket blev meditation och Reiki i Zoom

Sedan startade vår Reikiläraren Helén Andersson på Helens Hälsocenter i Genarp en Zoom-kanal där vi nu träffas varannan söndag och kör meditation och Reiki. Vi är fyra personer som träffas mer eller mindre.

Vi var skeptiska först, men det fungerar överraskande bra

Det var lite obekvämt först, men vi testade och alla blev överraskade över hur bra det fungerar. Man kan ligga i sin sköna fåtölj eller ligga i sin säng och få meditation eller Reiki.

Värdinnan slipper förberedelser

Vi träffas hur lätt som helst, utan att värdinnan behöver förbereda så mycket innan. Nackdelen med fysiska träffar är att det är en hel del förberedelser. Plus att det är väldigt bekvämt att den som får Reiki kan vara hemma i sin bekväma vrå. Jag tror det är framtiden, att slippa ta sig iväg.

Maria Lobrant, Sattviskt berättar:

Facebookgruppen når från Dalsland/Värmland till Kungsbacka

Jag har ett alldeles nystartat företag, Sattviskt, sedan december. Jag har en Facebook-grupp som jag delat Reiki i vid två tillfällen, heter även den Sattviskt. Den gruppen når människor ända från Dalsland/ Värmland till Kungsbacka och Varberg. Jag bor i Vänersborg själv, så att det är människor jag vanligen inte har kunnat nå med lätthet i fysisk form.

Reiki fungerar ju lika bra på distans

Idag är vi så vana vid teknik. Alla möten som tidigare vart fysiska sker nu i digital form. Till och med anställningsintervjuer sker ju idag via länk. Jag tror att folk känner sig rätt så hemma i tekniken och Reiki fungerar ju lika bra på distans.

Människor är anpassningsbara

Det kan vara lite svårt att läsa av när någon annan ska prata om man är flera i mötet. Det blir inte riktigt det där naturliga som blir i fysiska möten, men människor är otroligt anpassningsbara.

Funderar på att utveckla…

Jag har funderingar om att göra live-sändning i gruppen och prata lite också, typ ett webbinar, inför nästa gång för att utvärdera hur det blir. Jag tänker att man inte behöver vara rädd för att prova. Vad är det värsta som kan hända? Vi är ju väldigt bra på att sätta upp hinder för oss själva.

 

Förbundet lånar ut sitt Zoom-rum

Hade du velat testa en digital reikiträff? 

Reikiförbundet lånar ut sitt Zoomrum kostnadsfritt så att du ska kunna testa om digitala Reikiträffar är något för dig. Kontakta ordforande@reikiforbundet.se för mer information och bokning.

Framgång för kollegan är framgång för dig – del 6 >

Digitala Reikiträffar – funkar det? – del 5 >

Har Reikin påverkats av Corona? – del 4 >

Detta behöver du för att starta din reikimottagning – del 3 >

När du längtar är du redo – del 2 >

Nio bra saker med att driva Reikimottagning – del 1 >