The Power of 8

Reiki

The Power of 8

Av Liliann Gustavsson, Reikicentrum Lidköping
I dessa tider med avstånd och rädsla ville vi skapa något helt annat. Efter en fortsättningskurs i Reiki kan man som bekant skicka Reiki på distans. I dessa tider med BankID och dator o mobiltelefoner så är detta ganska logiskt.

Jag hörde talas om en bok som heter just the Power of 8 och även om jag inte har läst den kom jag på idén att skapa supportcirklar med 8 deltagare i varje. Dessa supportcirklar träffas en kort stund på zoom för att lära känna varandra och efter det får man i tur o ordning vara huvudperson för cirkeln. Efter att huvudpersonen lagt fram sin önskan om vad man vill ha hjälp med skickar sedan alla Reiki till detta.

När man skickar Reiki skapar man ”utrymme” för önskemålet. Detta utrymme existerar ju inte just nu. Som exempel om man vill renovera sitt badrum så finns just idag inte resurser, hantverkare eller tid till detta. Men när man skickar Reiki skapar reikienergin det som behövs för att projektet ska bli verklighet. Vi fick genast ihop 4 cirklar med 8 i varje.

Det har varit väldigt spännande att se de olika önskemålen. Det har handlat om hälsa, att kunna ta emot, att värdera sig själv eller att hitta ett boende. Genom att ha kontakt med andra skapas hopp och gemenskap och även tips och idéer om hur man kan gå vidare själv med sin Reiki. Alla har varit så tacksamma och lärt känna nya personer och genom detta har världen genast blivit en ljusare plats att vara på.